Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Saglabāsim savu gastronomisko mantojumu — audzēsim Latvijā radītās kartupeļu šķirnes

Saglabāsim savu gastronomisko mantojumu — audzēsim Latvijā radītās kartupeļu šķirnes

Aicinām uz vietējo kartupeļu izzināšanas un izgaršošanas darbnīcu kopā ar Priekuļu Agroresursu un ekonomikas institūta pētniecēm, PhD. Ilzi Dimanti un viņas kolēģi, kartupeļu selekcionāri Dr.agr. Ilzi Skrabuli, kā arī praktiķi, Slow Food Straupe pārstāvi Rūtu Beiroti. Darbnīca notiks 26. februārī plkst. 15.00 - 18.00 Lielstraupes pilī.

  • Kādas ir vērtīgākās senākās vietējās kartupeļu šķirnes? Kas nosaka to vērtību?
  • Kādas kvalitātes tiek attīstītas jaunākajām šķirnēm?
  • Cik lielai jābūt pārliecībai par veiksmīgu iznākumu, uzdrošinoties savā saimniecībā stādīt Latvijā radītās kartupeļu šķirnes laikā, kad Latvijas laukos tiek audzēti sēklas kartupeļu vairāk kā pussimtam citās zemēs veidotu šķirņu?
  • Vai kartupeļu vaga var kļūt par zemnieka zelta āderi? Kartupeļa veiksmes stāsti no Ziemeļvalstīm un pasaules.

Sarunas gaitā Slow Food Latvija pavāru asociācijas biedre Baiba Smilga piedāvās vairāku Priekuļos radīto šķirņu kartupeļu degustāciju, ļaujot salīdzināt krāsu, miltainību, garšu un arī citas kvalitātes, kas iedvesmotu atrast sev tīkamāko šķirni arī audzēšanai.

Uz pēcpusdienu īpaši aicinātas jaunās zemnieku ģimenes, ņemot līdzi arī bērnus. Mazajiem būs sava kartupeļu spēļu istaba.

Uz darbnīcu lūdzam  iepriekš pieteikties, reģistrējoties mājas lapā ŠEIT vai pa tālruni 29464946.

Darbnīca notiek Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros.

Ieeja bez maksas.

Plašāka informācija: Rudīte Vasile, mob.29464946.

Datums: 2025. gada 20. februāris