Aicinām uz vietējo kartupeļu izzināšanas un izgaršošanas darbnīcu kopā ar Priekuļu Agroresursu un ekonomikas institūta pētniecēm, PhD. Ilzi Dimanti un viņas kolēģi, kartupeļu selekcionāri Dr.agr. Ilzi Skrabuli, kā arī praktiķi, Slow Food Straupe pārstāvi Rūtu Beiroti. Darbnīca notiks 26. februārī plkst. 15.00 - 18.00 Lielstraupes pilī.
Sarunas gaitā Slow Food Latvija pavāru asociācijas biedre Baiba Smilga piedāvās vairāku Priekuļos radīto šķirņu kartupeļu degustāciju, ļaujot salīdzināt krāsu, miltainību, garšu un arī citas kvalitātes, kas iedvesmotu atrast sev tīkamāko šķirni arī audzēšanai.
Uz pēcpusdienu īpaši aicinātas jaunās zemnieku ģimenes, ņemot līdzi arī bērnus. Mazajiem būs sava kartupeļu spēļu istaba.
Uz darbnīcu lūdzam iepriekš pieteikties, reģistrējoties mājas lapā ŠEIT vai pa tālruni 29464946.
Darbnīca notiek Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros.
Ieeja bez maksas.
Plašāka informācija: Rudīte Vasile, mob.29464946.